utorok 10. februára 2009

Prvý sex( pre ženy, teda baby)

KONDÓM JE LEPŠÍ AKO PILULKY
Pre slečny platia dve hlavné pravidlá. Počas prvého styku by ste nemali mať menštruáciu a poruke majte aj kondóm. Na ochranu pred neželaným tehotenstvom a pohlavnými chorobami by síce mali myslieť obaja, no radšej sa nespoliehajte na to, že ho partner bude mať pri sebe. A pozor! Hoci by prosíkal, aby ste od neho upustili, lebo sa s ním necíti najlepšie, určite na ňom trvajte. Nedajte sa obalamutiť vetou: Žiadne strachy, dám pozor. Po svete behá veľa detí s menom „dám pozor“. Otehotnieť môžete aj pri sexuálnej premiére! Aj vtedy môže spermia vniknúť do zrelého vajíčka, ktoré sa uvoľní pri ovulácii. A máva ju aj panna. Nebolo by ľahšie brať antikoncepčné tabletky? Áno, ale na tie myslite až vtedy, keď máte istotu, že vás čaká dlhodobejší intímny vzťah a nie občasné radovánky. Sú to predsa len lieky, ktoré majú aj vedľajšie účinky. A pilulky vás pred pohlavnými chorobami neochránia.

NEMUSÍ TO BOLIEŤ
Kamarátka vám povedala, že pri premiére budete kričať od bolesti? Neberte si jej slová príliš k srdcu. V okamihu, keď sa lúčite s panenstvom, vás nemusí nič bolieť a ani krvácanie nie je zákonitosť. To, ako sa budete cítiť, závisí najmä od tvaru panenskej blany, veľkosti penisu a šetrnosti pohlavného styku. Ako žena by ste polovičke mali dať najavo, čo vám robí dobre a čo nie. Keď je partner v pohyboch prirýchly, jemne ho pribrzdite. V prípade, že vás aj niečo zabolí, netrvá to dlho a aj krvi môže byť len niekoľko kvapiek. Čo ak sa panenská blana nepretrhne? „Stáva sa to zriedkavo, vtedy býva na vine jej vrodená chyba, môže byť hrubšia a odolnejšia a muž sa nakoniec do pošvy nedostane. Ak sa to nepodarí, treba zájsť na gynekológiu, pomoc je jednoduchá,“ odporúča sexuológ. Diskrétna rada: Milé slečny, majte na pamäti najmä to, že mladík sa pri premiérovom milovaní nemusí na prvýkrát trafiť do vagíny. Aby ste nakoniec prekvapene nepozerali, prekonajte hanbu a radšej mu s tým samy pomôžte.

BEZ ORGAZMU?
Nech vás akokoľvek zožiera zvedavosť, obrovská slasť pri prvom styku obvykle nebýva pravidlom. Nemajte preto veľké očakávania a za absenciu orgazmu neviňte partnera. Nie je to preto, že na prvýkrát nezvládol dvadsaťminútové číslo. Mužská výdrž sa predlžuje so skúsenosťami a na začiatku býva krátka. Keď sa milovanie skončí bez extázy, nenadávajte si do frigidných a zlých mileniek. Ženské vyvrcholenie je na rozdiel od mužského výsledkom zložitejšieho mechanizmu. Mnohé ženy slastné pocity zažívajú až po tridsiatke, keď už o svojom tele vedia viac. Ak sa orgazmus neobjavuje ani na dvadsiatykrát, nezameňte si milovanie s naháňačkou za vrcholom. Snažte sa radšej čo najväčšmi uvoľniť, vychutnávajte si intimitu a partnerove dotyky. A čo vy viete, možno sa práve vtedy, keď to najmenej čakáte, „zatrasie zem“.

DEŇ PO...
Vydarilo sa vám prvé milovanie? Gratulujeme. Neprekvapte sa však, ak zistíte, že vás po premiére môže trochu bolieť vchod do vagíny, prípadne vás páli pri močení. Ide o normálny jav, vaše telo zažilo milovanie prvýkrát a musí sa s tým vysporiadať. „Problémy s močením môžu byť aj následkom zápalu močového mechúra, ktorý sa odborne nazýva defloračná cystitída. Objavuje sa, keď do močovej rúry, ktorá je blízko pošvového vchodu, preniknú nevhodné baktérie. Vtedy by ste mali zájsť za lekárom,“ upozorňuje odborník. Po prvých intímnych radovánkach vás môže potrápiť tiež mykóza, kvasinková infekcia, ktorá sa prejavuje úporným svrbením a tvarohovitým výtokom. Nehromžite na partnera, nemusel vás nakaziť. Možno iba vaše telo takto zareagovalo na novinku vo vašom živote. Penis pri úvodnom sexe môže narušiť rovnováhu pošvového prostredia. Siahnite po prípravkoch určených na intímnu hygienu upravujúcich pH pošvy. Postarajú sa, aby bolo kyslé, čo je žiadaný jav, lebo bráni premnoženiu nevhodných baktérií. Ak sa problémy zjavia napriek dôkladnej hygiene, zájdite za gynekológom a milovanie na chvíľu odložte, aby ste nenakazili partnera.

2 komentáre:

  1. Milé ženy,vy ste také potvory!!! Do svadby by ste sexovali aj na verejnosti,chceli by ste ho tam mať zasunutého celý deň! Po svadbe je to uplne ináč..odmena za úplatu..už viete,že manžel za sex spraví všetko,čo Vám na očiach vidí a kladiete si podmienky...keď nie,tak neroztiahnete nohy a hotovo! Ste vy ale potvory!! Každa kričí..nie,nie,..eštše raz! Po rokoch je to už stereotip a vyhovárate sa na bolesti hlavy,unavu..a čo my muži,rano nam stojí ako závora-hladí úpenlivo dohora,po márnej snahe dostane facku...a čo ostáva? Vyhoniť si ho na papierovu tácku...utrieť,pofúkať a nad ďalším sexom ani nedúfať!!! tak je to veru s nami muži,po 50-tke nám penis ako oštara slúži,preto ho len občas pošúchať...možno strčiť do úľa a zabúchať!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :D:D TAk presne pred svadbou veľa sexu po svadbe ešte viacej!

    OdpovedaťOdstrániť